Hazelnoot-Chocoladetaart met Sinaasappel

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 85 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram suiker
  • Schil van 0.5 sinaasappel geraspt
  • 2 eieren losgeklopt
  • 200 gram gehakte geroosterde hazelnoten
  • 85 gram chocolade geraspt
  • 1 eetlepel bloem gezeefd
  • 1 eetlepel sinaasappellikeur
  • ½ basisrecept harde Wenerdeeg
  • Dunne plakjes sinaasappel gehalveerd
  • Lange dunne sliertjes schil van 0.5 sinaasappel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Klop de boter met de suiker tot een luchtig mengsel.
  • Voeg de geraspte sinaasappelschil en losgeklopte eieren toe.
  • Voeg vervolgens noten, chocolade, gezeefde bloem en sinaasappellikeur toe.
  • Spatel alles voorzichtig door elkaar (niet kloppen).
  • Rol het deeg uit tot een cirkel van 28 cm in diameter en bekleed hiermee de ingevette springvorm.
  • Schenk het botermengsel op de deegbodem.
  • Bak de taart in het midden van de oven gedurende ongeveer 30 minuten, totdat deze gaar en mooi bruin is.
  • Laat de taart afkoelen.
  • Blancheer de dunne sliertjes sinaasappelschil gedurende ongeveer 3 minuten in kokend water en laat ze uitlekken.
  • Bind de afgekoelde schilletjes samen tot een mooi strikje.
  • Garneer de taart met de strikjes en plakjes sinaasappel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 8 g | Vet: 28 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Taart
Land van herkomst Nederland