Gegrilde Hazerug met Kruidige Portsaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 hazeruggen schoongemaakt door de poelier
  • Zout en versgemalen peper naar smaak
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geplet
  • 1 kruidnagel
  • 1 kaneelstokje
  • 4 reepjes sinaasappelschil
  • 3 eetlepels wijnazijn
  • 1 dl rode port
  • 2 dl slagroom
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Wrijf de hazeruggen in met zout, leg ze op een bakplaat en bak ze in het midden van de oven gedurende 13-15 minuten.
  • Leg de hazeruggen op een bord en bedek ze lichtjes met aluminiumfolie (niet volledig afdekken).
  • Giet het braadvocht in een braadpan en bak daarin de ui en knoflook zachtjes gedurende 10 minuten.
  • Voeg de kruidnagel, kaneel, sinaasappelschil en azijn toe en laat op zacht vuur volledig inkoken.
  • Voeg de rode port toe en laat het geheel tot de helft inkoken.
  • Roer de slagroom erdoor en laat het opnieuw tot de helft inkoken.
  • Zeef de saus.
  • Roer mosterd en boter door de saus.
  • Let op, breng de saus niet meer aan de kook!
  • Breng op smaak met zout.
  • Haal de filets met een mes of lepel van het bot.
  • Serveer ze schuin gesneden op een bord.
  • Maal wat peper erboven en schenk de saus eromheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met verse pasta en geglaceerde kastanjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Wild