Hertenbiefstuk met pepersaus

Hertenbiefstuk met pepersaus

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 hertenbiefstuk a130 gr. per stuk
  • 2 sjalotten
  • 15 cl witte wijn
  • 1 eetlepel(s) groene peperbolletjes
  • 10 cl kalfsfond
  • 5 cl cognac
  • 2 eetlepel(s) crème fraîche
  • boter
  • zonnebloemolie
  • zout

Instructies

  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Doe in een klein steelpannetje de sjalotten, 10 cl wijn, beetje zout.
  • Laat op meen hoog vuur inkoken tot het vocht bijna allemaal verdampt is.
  • Voeg het kalfsfond, de peperbolletjes en de crème fraîche toe en laat tot 2/3 inkoken.
  • Zet een koekenpan, op hoog vuur, met een klontje boter en een eetlepel olie.
  • Bak de biefstukken tot de gewenste gaarheid is bereikt.
  • Zet de afzuigkap uit en flambeer met de cognac.
  • Haalde biefstukken uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
  • Deglaceer de koekenpan met de resterende wijn.
  • Schraap de aanbaksels los met een houten lepel en voeg dit toe aan de saus.
  • Serveer op borden of op een serveerbord en geef er wat saus bij.
  • Doe de rest van de pepersaus in een sauskom.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er bijvoorbeeld aardappel Dophines bij.

Voedingswaarden

Calories: 323 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Wild