Hertenstoofpot met Warme Kruiden en Ontbijtkoek

Porties: 4
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo hertenpoulet
  • 100 gram winterwortel in stukjes
  • 100 gram knolselderij in blokjes
  • 100 gram prei in ringen
  • 50 gram ui fijngehakt
  • 5 gram hele kardemom
  • 4 stuks steranijs
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 10 gram peperkorrels gekneusd
  • 3 kruidnagels
  • 250 ml rode wijn
  • 750 ml wildbouillon
  • 250 gram ontbijtkoek verkruimeld
  • 250 gram cranberry’s of vossebessen
  • 100 gram boter
  • 50 ml zonnebloemolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kruid het hertenpoulet met peper en zout en bestrooi het lichtjes met bloem.
  • Verhit de olie en boter in een grote braadpan en braad hierin het hertenpoulet rondom bruin.
  • Voeg de winterwortel, knolselderij, prei, ui, kardemom, steranijs, laurier, tijm, rozemarijn, peperkorrels en kruidnagel toe en bak deze kort mee.
  • Blus af met rode wijn en voeg de wildbouillon toe.
  • Voeg de verkruimelde ontbijtkoek toe en roer goed door.
  • Doe alles over in een passende stoomovenpan.
  • Stoom de hertenstoof in een stoomoven op 100°C gedurende 60 minuten, of in een drukstoomoven op 120°C gedurende 25-30 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de hertenstoof met rodekool met vossebessen en aardappeltaart.
Wijnadvies:
Deze rijke hertenstoofpot vraagt om een stevige rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot. Hun robuuste smaken complementeren perfect de kruidige en aardse tonen van het gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 800 kcal | koolhydraten: 90 g | Protein: 35 g | Vet: 35 g | Zout: 3 mg | Sugar: 50 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel / Wild
Land van herkomst Nederland