Hollandse fondue

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 el boter
  • 3 el bloempeper
  • 1 ¾ dl koffieroom of gewone melk
  • 1 ¾ dl kalfsbouillon of kippenbouillon
  • ½ tl uienpoeder
  • 250 gram geraspte Hollandse kaas bijv. half Goudse, half Leidse of half Goudse, half Edammer
  • scheutje kirsch
  • bruin brood in stukjes gesneden

Instructies

  • Smelt de boter, voeg de bloem en peper toe en roer de massa glad.
  • Schenk er al roerend bij gedeelten de koffieroom of melk en de bouillon bij.
  • Voeg daarna de uienpoeder toe.
  • Laat het geheel even doorkoken en enigszins dik worden.
  • Voeg dan al roerend de geraspte kaas toe en blijf roeren tot deze is gesmolten.
  • Schenk tenslotte de kirsch over de fondue en laat deze even branden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Kaas
Land van herkomst Nederland