Hollandse tiramisu van saroma-pudding, de Giannadisì
HOLLAND MEETS ITALY – Hollandse tiramisu van saroma-puddingEen variant op de overbekende Italiaanse tiramisu met de Hollandse nostalgie van Saroma-pudding. Wij hebben dit toetje vernoemd naar onze vriendin Han, en heeft als Italiaanse naam ‘Giannadisì’ meegekregen*.In plaats van de rauwe eieren en de mascarpone voor de tiramisu wordt in dit recept vanillepudding gebruikt. Een laagje banaan geeft het geheel een frisse ‘bite’.
Equipment
Ingrediënten
- Onderlaag:
- 150-200 gram lange vingers
- 200 ml koffie
- 2 bananen
- Crèmelaag:
- 1 pakje dr Oetker Saroma kloppudding vanille 74 gr
- 200 ml slagroom
- 350 ml melk
- Toplaag:
- 100 gram suiker
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel cacao
- 100 ml melk
- 100 ml water
- 50 gram pure chocolade
Instructies
- Wentel de lange vingers in de koffie en bedek de bodem van een schaal hiermee.
- Vervolgens een laag van plakjes banaan.
- Klop de ingrediënten voor de crèmelaag 2 minuten met een mixer en verdeel dit over de lange vingers/banaanlaag.
- Zet in de koelkast en laat het een half uur stijf worden.
- Meng in een steelpannetje de op de pure chocolade na ingrediënten voor de toplaag.
- Kook de saus, blijf goed roeren en laat het iets indikken.
- Haal de pan van het vuur en voeg stukje voor stukje de pure chocolade toe.
- Blijf flink doorroeren tot alles goed is opgelost en een mooie gladde massa ontstaat.
- Verdeel de chocoladesaus over de crèmelaag.
- Minimaal een uur in de koelkast af laten koelen.