Hot curry met vis en sereh

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ½ theelepel kurkuma
  • zout
  • 600 gram visfilets grote in 8 stukken
  • 1 ui in stukken
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 theelepels gemberwortel fijngesneden
  • 2 serehstengels gebruik alleen het zachte dikke gedeelte
  • 2 tomaten rijpe
  • 1 rode chilipeper
  • 4 eetlepels olie
  • 2 theelepels koriander gemalen
  • 1 theelepel komijn gemalen
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 dl kokosmelk blik
  • 2 dl kippebouillon van tablet of visbouillon
  • theelepels limoensap
  • zout
  • peper

Instructies

  • Vermeng de kurkuma met zout, wrijf de vis hiermee in en laat het mengsel ± 10 minuten intrekken.
  • Wrijf de ui, knoflook, gember, sereh, tomaten, rode peper en 1 eetlepel olie in een vijzel tot een pasta of pureer ze in een keukenmachine.
  • Verhit 2 eetlepels olie, bak de vis hierin aan beide zijden ± 1 minuut en neem de vis uit de pan.
  • Verhit opnieuw 1 eetlepel olie in de pan en laat de koriander, de komijn en het kerriepoeder hierin ± 1 minuut zachtjes bakken.
  • Voeg het uienmengsel toe en bak dat op heel zacht vuur ± 5 minuten mee.
  • Schenk de kokosmelk en de bouillon erbij en laat het mengsel ± 8 minuten koken tot de saus iets dikker wordt.
  • Breng de saus met limoensap, zout en peper op smaak.
  • Doe de vis in de saus en verwarm het geheel nog ± 4 minuten.
  • Serveer er gekookte witte rijst bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Vis
Land van herkomst India