IJs met warme stoofpeertjessaus

IJs met Warme Stoofpeertjessaus

Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g gestoofde peertjes of gestoofde kweepeertjes
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • ½ zakje amandelen à 45 g
  • 8 bolletjes ijs naar keuze
  • 1 spuitbus light slagroom 250 ml

Instructies

  • Snijd de gestoofde peertjes in kleine stukjes en verwarm ze met 4 eetlepels van het stoofvocht in een steelpan.
  • Roer de kaneel en basterdsuiker door de peertjes.
  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
  • Verdeel de bolletjes ijs over vier coupes.
  • Schenk de warme stoofpeertjessaus over het ijs.
  • Garneer het ijs met slagroom uit de spuitbus en bestrooi met amandelschaafsel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor een luxere presentatie kun je de slagroom en het amandelschaafsel ook apart serveren, zodat iedereen naar smaak kan toevoegen.
Wijnadvies:
Een dessertwijn zoals een Sauternes of een Moscato d'Asti past uitstekend bij dit zoete en fruitige nagerecht.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 5 g | Vet: 14 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 40 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs / Nagerecht