In dille en peperkorrels gemarineerde rauwe zalm

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 x 400 g verse zalmfilet met vel
  • 1 eetlepel grofgemalen witte peperkorrels
  • 20 g Grof zeezout
  • 2 theelepel fijne suiker
  • 1 bosje grof gesneden verse dille (met stelen)
  • voor de saus
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 theelepel fijne suiker
  • 1 eetlepel gladde mosterd
  • 2 eetlepels fijngehakte dille
  • 2 eetlepels citroensap
  • zout
  • versgemalen peper
  • garnering
  • verse warme toast
  • takjes dille

Instructies

  • Zorg voor 8 gelijke stukken zalm met vel.
  • Leg er op 4 een flink stuk plasticfolie op de velkant.
  • Bestrooi de bovenkant met grove peper, zeezout en suiker.
  • Verdeel de grofgesneden dille over de 4 stukken zalm in een ovenschaal en dek het geheel goed af met folie.
  • Plaats er een broodplank bovenop die wordt verzwaard door een gewicht. (Bv een conservenblik)
  • Laat het geheel een dag en een nacht in de koelkast marineren.
  • Maak intussen de saus door alle ingrediënten met elkaar te vermengen.
  • Breng dit indien nodig extra op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Haal de zalm 30 minuten voor serveren uit de koelkast.
  • Verwijder de folie en schraap het grootste deel van de kruiden van de filets.
  • Snij ze vervolgens met een vlijmscherp mes in dunne plakken en rangschik op gekoelde borden.
  • Serveer met de saus en de toast.
  • Garneer het geheel met dille.

Notities / Tips / Wijnadvies

hebt u teveel zalm? Geen probleem. Goed verpakt is de zalm in de vriezer minstens 3 weken houdbaar.

Wijnadvies:

Chenin Blanc, Kaapse Roos, Wes-Kaap, Zuid Afrika
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Zalm