In dille en peperkorrels gemarineerde rauwe zalm
Ingrediënten
- 2 x 400 g verse zalmfilet met vel
- 1 eetlepel grofgemalen witte peperkorrels
- 20 g Grof zeezout
- 2 theelepel fijne suiker
- 1 bosje grof gesneden verse dille (met stelen)
- voor de saus
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels zure room
- 2 theelepel fijne suiker
- 1 eetlepel gladde mosterd
- 2 eetlepels fijngehakte dille
- 2 eetlepels citroensap
- zout
- versgemalen peper
- garnering
- verse warme toast
- takjes dille
Instructies
- Zorg voor 8 gelijke stukken zalm met vel.
- Leg er op 4 een flink stuk plasticfolie op de velkant.
- Bestrooi de bovenkant met grove peper, zeezout en suiker.
- Verdeel de grofgesneden dille over de 4 stukken zalm in een ovenschaal en dek het geheel goed af met folie.
- Plaats er een broodplank bovenop die wordt verzwaard door een gewicht. (Bv een conservenblik)
- Laat het geheel een dag en een nacht in de koelkast marineren.
- Maak intussen de saus door alle ingrediënten met elkaar te vermengen.
- Breng dit indien nodig extra op smaak met zout en versgemalen peper.
- Haal de zalm 30 minuten voor serveren uit de koelkast.
- Verwijder de folie en schraap het grootste deel van de kruiden van de filets.
- Snij ze vervolgens met een vlijmscherp mes in dunne plakken en rangschik op gekoelde borden.
- Serveer met de saus en de toast.
- Garneer het geheel met dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
hebt u teveel zalm? Geen probleem. Goed verpakt is de zalm in de vriezer minstens 3 weken houdbaar.