Indiase courgettecurry

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 g basmatirijst
  • zout
  • 3 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 1 zakje uiensnippers à 175 g
  • 2 eetlepel(s) kerriepoeder
  • 400 g vegetarische roerbak­reepjes
  • 250 g sperziebonen ­schoongemaakt
  • 1 courgette in dunne ­gehalveerde plakken
  • 1 blik kokosmelk à 400 ml
  • versgemalen peper

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui ± 5 minuten op een halfhoog vuur.
  • Schep de kerriepoeder erdoor en bak ± 1 minuut mee.
  • Voeg de roerbakreepjes en de sperziebonen toe en roerbak alles ± 5 minuten op een hoog vuur.
  • Schep de courgette en de kokosmelk erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Laat het gerecht op een laag vuur stoven totdat de courgette en de boontjes beetgaar zijn.
  • Serveer met de rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer met 50 g ongezouten cashewnoten of blanke amandelen.

Wijnadvies:

Gustav Schmitt, Pinot Blanc, Duitsland
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Groenten
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch