Indische kalkoenschnitzel met ananas en bosui

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 winterwortel
  • 3 eetlepel(s) wokolie
  • 2 uien in dunne ringen
  • 4 kalkoenschnitzels
  • 1 blikje ananas schijven à 4 stuks, in stukjes
  • 1 kuipje Boemboe voor ajam smoor Conimex
  • 3 bosuitjes in ringetjes

Instructies

  • Schil de wortel met een dunschiller en schaaf hem in dunne plakjes.
  • Verhit de olie en fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig.
  • Bak de schnitzels tussen de uien aan beide kanten bruin.
  • Voeg 2 dl heet water en de boemboe toe en roer alles goed om.
  • Laat het gerecht 10 minuten sudderen.
  • Schep aan het einde van de kooktijd de ananas en de bosui erdoor en warm alles kort door.
  • Verdeel de wortel over de bodem van een schaal, leg de schnitzels erop en verdeel de saus erover

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met (pandan)rijst en roergebakken boontjes.

Wijnadvies:

Sacred Hill, rosé, Australië
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gevogelte / Kalkoen