Indische pindasoep

Allerhande 10 2009
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui gesnipperd;
  • 3 tenen knoflook fijngesneden;
  • 3 theelepel sambal manis
  • 2 cm verse gember geschild en fijngesneden;
  • 3 tabletten kippenbouillon
  • 1 zakje soepgroente 250 gr
  • 1 stengel sereh;
  • 300 gram kipfilet in stukjes;
  • 6 eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 3 theelepel ketoembar gemalen koriander
  • eetlepels citroensap

Instructies

  • Verhit de olie in een soeppan.
  • Bak de ui, knoflook, sambal en gember 2 minuten.
  • Blus af met 1 liter water.
  • Voeg de bouillontabletten en soepgroente toe.
  • Kneus de sereh met een mes (zo komen de aromas beter vrij) en voeg die toe aan de bouillon.
  • Laat de bouillon op laag vuur 30 minuten koken.
  • Voeg na 15 minuten de kipfilet toe.
  • Meng ondertussen de pindakaas, de ketjap en de koriander in een kom.
  • Verdun met een paar lepels bouillon totdat het mengsel de dikte van saus heeft.
  • Roer de pindasaus door de bouillon.
  • Breng de soep op smaak met citroensap en eventueel nog wat ketjap.
  • Verwijder voor het serveren de sereh.
  • Garneer eventueel met wat taugé en rode peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Indonesië