Indische pindasoep
Allerhande 10 2009
Ingrediënten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ui gesnipperd;
- 3 tenen knoflook fijngesneden;
- 3 theelepel sambal manis
- 2 cm verse gember geschild en fijngesneden;
- 3 tabletten kippenbouillon
- 1 zakje soepgroente 250 gr
- 1 stengel sereh;
- 300 gram kipfilet in stukjes;
- 6 eetlepels pindakaas
- 3 eetlepels ketjap manis
- 3 theelepel ketoembar gemalen koriander
- 1½ eetlepels citroensap
Instructies
- Verhit de olie in een soeppan.
- Bak de ui, knoflook, sambal en gember 2 minuten.
- Blus af met 1 liter water.
- Voeg de bouillontabletten en soepgroente toe.
- Kneus de sereh met een mes (zo komen de aromas beter vrij) en voeg die toe aan de bouillon.
- Laat de bouillon op laag vuur 30 minuten koken.
- Voeg na 15 minuten de kipfilet toe.
- Meng ondertussen de pindakaas, de ketjap en de koriander in een kom.
- Verdun met een paar lepels bouillon totdat het mengsel de dikte van saus heeft.
- Roer de pindasaus door de bouillon.
- Breng de soep op smaak met citroensap en eventueel nog wat ketjap.
- Verwijder voor het serveren de sereh.
- Garneer eventueel met wat taugé en rode peper.