Indonesische kalfslappen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 rode peper in ringetjes
  • 2 cm gember geschild en geraspt
  • 500 gram kalfslappen in stukjes
  • 1 eetlepel(s) koriander
  • ½ eetlepel(s) gemalen komijn
  • mespunt 5 spice kruiden
  • peper
  • zout
  • 4 eetlepel(s) ketjap manis
  • 5 eetlepel(s) gemalen kokos
  • dl kippenbouillon (van een tablet)

Instructies

  • Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui met de knoflook, de rode peper en de gemberwortel al omscheppend 3 minuten.
  • Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend 5 minuten mee. 
  • Strooi de koriander, de komijn, het 5-kruidenpoeder en peper en zout naar smaak erover en schep alles goed. 
  • Voeg de ketjap, de kokos en de bouillon toe en laat het vlees in ± 90 minuten helemaal gaar sudderen. 
  • Voeg zonodig extra water toe. 
  • Lekker met witte rijst en sperziebonen. 

Wijnadvies: Riesling Qualitätswein Mosel-Saar-Ruwer

    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Recept categorieën Kalfsvlees / Vlees
    Land van herkomst Indonesië