Jambalaya met kalkoen en zeevruchten

Jambalaya met kalkoen en zeevruchten

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd: 27 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kalkoenpoot
  • 1 chorizoworst
  • 250 gram spekblokjes
  • 12 gamba’s
  • 260 gram rijst
  • 2 uien
  • 1 paprika diverse kleuren
  • 2 tenen knoflook
  • tijm
  • 2 kl paprikapoeder
  • 1 kl kurkuma
  • 1 kl korianderpoeder
  • 1 ltr kippenbouillon
  • 1 blik tomatenblokjes
  • cayennepeper
  • 2 dosis saffraan
  • 3 eetlepel(s) citroensap
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Pel en snipper de uien en de knoflook.
  • Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaaltje.
  • Snijd de chorizo over de lengte in vieren en snij ze dan in blokjes.
  • Snijd de paprika in blokjes.
  • Zet een braadpan met een scheut olijolie op hoog vuur en braad de kalkoenpoot aan en alle zijden.
  • Voeg paprikapoeder, kurkuma, koriander, zout en peper toe.
  • Laat even meebakken zodat ze hun smaak kunnen afgeven.
  • Zet het vuur lager, doe het deksel op de pan en laat rustig gaar stoven.
  • Verhit in een hapjespan een scheutje olie en bak hierin de spekjes en de chorizoblokjes.
  • Schep ze uit de pan en bewaar ze.
  • Bak de scampi’s aan beide zijden.
  • Voeg eventueel een scheutje olie toe.
  • Haal ze uit de pan en bewaar.
  • Jambalaya met kalkoen en zeevruchten
  • Doe een scheut olie in de pan en fruit de uien en paprika.
  • Voeg de rijst toe en laat deze de olie absorberen.
  • Voeg dan de tomatenblokjes toe.
  • Voeg het citroensap toe en voeg wat bouillon toe.
  • Laat op niet te hoog vuur garen.
  • Voeg eventueel nog wat bouillon toe.
  • Als de rijst gaar is voeg dan de scampi’s, chorizo en spekjes toe.
  • Haal de kalkoenpoot uit de pan en snijd het vlees van het bot.
  • Snijd het vlees klein en voeg toe aan de jambalaya.
  • Verdeel de jambalaya over de borden.

Voedingswaarden

Calories: 1032 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kalkoen / Vis / Zeevruchten