Jambon à la Normande

(Normandische ham)
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 schijven gekookte ham
  • 100 gram walnoot
  • 1 struik andijvie
  • 1 stengel selderij
  • mosterd
  • 2 appels
  • ½ deciliter slagroom
  • 2 ei
  • 1 citroen
  • peper
  • zout

Instructies

  • Kook de eieren in 10 minuten hard.
  • Hak de noten fijn.
  • Was de selderij en hak een stuk fijn.
  • Pers de citroen uit.
  • Snij het hart van de andijvie fijn.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij in kleine blokjes.q
  • Schenk er wat citroensap over.
  • Pel de eieren.
  • Hak het wit van de eieren fijn.
  • Stamp de dooiers met de mosterd fijn.
  • Voeg de slagroom beetje bij beetje toe.
  • Voeg de rest van het citroensap door met zout en peper.
  • De saus moet zalfachtig zijn.
  • Meng in een kom, noten, selderij, appel gehakt ei en reepjes andijvie.
  • Bind de compositie met de saus.
  • Leg een portie op een plak ham.
  • Rol op als een dikke sigaar.
  • Serveer koud met geroosterd brood en boter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Frankrijk