Jeera Pani

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels komijnzaadjes
  • dl water
  • gedroogde rode chilipepers
  • 15 gram muntblaadjes fijngehakte of 1 theelepel gedroogde munt
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies

  • Verhit een gietijzeren pan en rooster de komijnzaadjes erin tot ze iets donkerder zijn.
  • Doe de zaadjes in een vijzel en vergruis ze (niet fijnwrijven).
  • Doe het water in een steelpan en breng het aan de kook.
  • Voeg de komijn, chilipepers, munt, zout en suiker toe, doe het deksel op de pan en laat het een kwartier pruttelen.
  • Roer het citroensap erdoor.
  • Haal de pan van het vuur en giet de drank na het afkoelen in hoge glazen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst India