Jhinga ka pathia

Garnalencurry met kokos
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 75 gram ghee
  • 1 grote ui gesnipperde
  • 2 teentjes knoflook gesnipperde
  • 7 cm gemberwortel verse geschild en in schijfjes
  • 5 cm pijpkaneel
  • 1 laurierblad
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 2 theelepels garam masala
  • 1 theelepel fenegriekzaad
  • 1 ½ theelepel zout
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • dl yoghurt
  • 200 gram tomatenpuree
  • 500 gram steurgarnalen gepelde
  • 50 gram kokos gedroogde
  • korianderblaadjes vers gehakte / desgewenst

Instructies

  • Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de ui, knoflook en gember op een laag vuur in 4-5 minuten zacht.
  • Voeg kaneel en laurier toe, roerbak 1 minuut en voeg chilipoeder garam masala, fenegriek, zout en zwarte peper toe.
  • Roerbak nog 2 minuten.
  • Roer de yoghurt en tomatenpuree erdoor.
  • Draai het vuur hoger, voeg de garnalen en eventuele sappen toe en roer tot een tamelijk dikke saus. (Voeg indien nodig wat water toe).
  • Laat 2 minuten zachtjes koken en voeg dan de gedroogde kokos toe.
  • Laat nog 5 minuten pruttelen; roer af en toe voorzichtig, zodat de garnalen niet uiteen vallen.
  • Bestrooi naar wens met gehakte koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit gerecht komt van de zuidwestkust van India, waar men de garnalen
heel ingenieus vangt met balansnetten, die reageren op het getij. Bij vloed
kunnen ze erin zwemmen, maar bij eb wordt het net boven water getild. In
het Westen gebruikt men voor dit recept vaak de duurdere grote garnalen,
maar het is minstens even lekker met kleintjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst India