Kaasfondue 2

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 600 gram geraspte Gruyère
  • 600 gram geraspte Emmentaler
  • 6 dl droge witte wijn
  • 10 teentjes knoflook
  • 6 tl maïzena
  • 2 tl mosterd
  • 2 el verse bieslook
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • peper
  • stokbrood
  • 250 gram champignons
  • 100 gram worteltjes
  • 1 paprika
  • 3 tomaten
  • 2 kiwi's
  • 2 perziken.

Instructies

  • Snijd de teentjes knoflook klein, voeg ze toe aan de wijn en laat het geheel 24 uur afgedekt staan (niet in een plastic doos, want dat gaat stinken).
  • Maak de champignons, worteltjes, paprika en tomaten schoon en verdeel ze over schoteltjes die rondom de fondue kunnen worden opgesteld.
  • Doe hetzelfde met het fruit.
  • Maak de knoflook/wijn warm.
  • Maak de maïzena aan, bij voorkeur met een beetje van dezelfde wijn en voeg het papje aan de wijn toe.
  • Doe er de mosterd bij.
  • Voeg geleidelijk en onder voort­durend roeren de kaas toe.
  • Blijf roeren tot de kaas helemaal is gesmolten.
  • Doe er op het laatst de bieslook en peterselie bij.
  • Gooi het geheel over in een voorverwarmde caquelon
  • Strooi er nu de versgemalen peper over.
  • Houd de caquelon goed warm op een rechaud of een fonduestel.

Notities / Tips / Wijnadvies

1. In plaats van emmentaler en Gruyère kunnen ook goed Hollandse kazen worden gebruikt.
2. De genoemde groenten en fruit garneringen kunnen worden gevarieerd (maïs, bleek­selderij, peer).
3. Als u geen tijd heeft om de knoflook 24 uur te laten intrekken, kunt u in plaats daarvan de caquelon met knof­look inwrijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Kaas
Land van herkomst Nederland