Kaasfondue 4

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram Gruyère
  • 600 gram geraspte Emmentaler
  • 6 dl droge witte wijn
  • 10 teentjes knoflook
  • 6 theelepels maïzena
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels bieslook
  • 2 eetlepels peterselie
  • peper
  • stokbrood
  • 250 gram champignons
  • 100 gram worteltjes
  • 1 paprika
  • 3 tomaten
  • 2 kiwi's
  • 2 perziken

Instructies

  • Snijd de teentjes knoflook klein, voeg ze toe aan de wijn en laat het geheel 24 uur afgedekt staan (niet in een plastic doos, want dat gaat stinken).
  • Maak de champignons, worteltjes, paprika en tomaten schoon en verdeel ze over schoteltjes die rondom de fonduepan kunnen worden opgesteld.
  • Doe hetzelfde met het fruit.
  • Maak de knoflookwijn warm.
  • Maak de maïzena aan, bij voorkeur met een beetje van dezelfde wijn en voeg het papje aan de wijn toe.
  • Doe er de mosterd bij en voeg geleidelijk en onder voortdurend roeren de kaas toe.
  • Blijf roeren tot de kaas helemaal is gesmolten.
  • Doe er op het laatst de bieslook en de peterselie bij.
  • Doe de fondue over in een voorverwarmde caquelon (stenen schaal) en strooi er de versgemalen peper over.
  • Houd de caquelon op een réchaud of een fonduestel goed warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variaties:

- In plaats van emmentaler en gruyère kunt u ook goed Hollandse kazen gebruiken.
- De genoemde groenten en het fruit kunt u variëren (maïs, bleekselderij, peer).
- Als u geen tijd heeft om de knoflook 24 uur te laten intrekken, kunt u in plaats daarvan de caquelon met knoflook inwrijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Kaas