Kaasfondue á la Bourtange

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 7 ui
  • 7 teentjes knoflook
  • 80 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 1 runderbouillon
  • 1 theelepel tijm
  • 450 gram belegen kaas geraspte
  • ½ liter melk

Instructies

  • Los het bouillontablet op in 1 dl water en laat dit afkoelen.
  • Snijd de uien en de knoflook fijn en bak ze op laag vuur in 30 gr boter glazig.
  • Maak een roux van de bloem en 50 gr boter.
  • Voeg de bouillon aan de roux toe en zoveel melk tot een mooie gladde saus ontstaat.
  • Roer er vervolgens de tijm en het ui-knoflookmengsel door.
  • Breng het op halfhoog vuur al roerend op temperatuur en laat er langzaam de kaas in smelten.
  • Blijf roeren tot alle kaas is gesmolten.
  • Serveer de fondue op een fonduebrander.
  • Lekker met stokbrood, champignons, stukjes paprika en kleine geblancheerde roosjes bloemkool of broccoli.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Kaas
Land van herkomst Groningen / Nederland