Kaasfondue met tuinkruiden en rauwkost

AllerHande november 2003 / snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g Leerdammer kaas
  • 300 g belegen boerenkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 300 ml droge witte wijn of groentebouillon, van tablet
  • 2 eetlepel(s) maïzena
  • 3 eetlepel(s) slagroom
  • 2 eetlepel(s) fijne kruiden diepvries, strooibusje
  • nootmuskaat versgeraspte

Instructies

  • Korst van beide kaassoorten snijden en kaas (in keukenmachine) grof raspen.
  • Knoflook halveren en binnenzijde van fonduepan ermee inwrijven.
  • Wijn of bouillon in fonduepan aan de kook brengen.
  • Vuur laag draaien en geraspte kaas in gedeelten met houten lepel erdoor roeren, tot alle kaas gesmolten is.
  • Maïzena losroeren met slagroom.
  • Maïzenapapje en kruiden door kaasmengsel roeren en nog 2-3 minuten zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is.
  • Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
  • Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.
  • Afwisselend stukjes groenten of brood aan (fondue)vork prikken en in kaasfondue dippen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Groenten / Hoofdgerechten / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch