Kaasmuffins met pijnboompitten
Ingrediënten
- 75 g boter
- 4 ei L
- 75 g zelfrijzend bakmeel
- 100 g belegen kaas geraspt
- 45 g pijnboompitten
- peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Vet een muffinplaat in of gebruik 6 caisses (papieren bakvormpjes).
- Mix de boter luchtig en klop de eieren er één voor één door.
- Zeef het bakmeel en spatel dit met 50 g kaas en 30 g pijnboompitten door het mengsel.
- Breng op smaka met pepepr.
- Verdeel het beslag over de vormpjes en bestrooi de bovenkant met de rest van de kaas en pijnboompitten.
- Bak de muffins midden in de oven in ca. 20 minuten gaar.
- Laat ze even iets afkoelen in de vormpjes en snij de randen los.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: beleg de kaasmuffins met rauwe ham.
Variatietip: vervang de pijnboompitten door zonnebloempitten
Tip: met een tomatensalade ook lekker als lunchgerecht
Drankadvies: verse jus d'orange