Hartige Kaas-Bacon Quiche

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Deeg:

  • 80 gram volkorenmeel
  • 40 gram ongezouten boter in kleine blokjes
  • ½ deciliter water
  • Snufje zout

Vulling:

  • ½ ons bacon in plakjes
  • 1 ei
  • 10 gram bloem
  • 1 deciliter magere melk
  • ¼ ons geraspte magere kaas bijv. magere cheddar
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Aroma optioneel, bijv. nootmuskaat

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een taartvorm in met boter.
  • Snijd de boter in kleine stukjes en meng deze met het volkorenmeel en een snufje zout.
  • Voeg geleidelijk water toe tot je een samenhangende, niet te vochtige deegbal hebt.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een soepele lap van ongeveer ½ cm dikte.
  • Bekleed hiermee de beboterde taartvorm.
  • Beleg de bodem van het deegbakje met plakjes bacon.
  • In een kom, klop het ei en meng dit met bloem, koude melk, geraspte kaas, peper en eventueel aroma.
  • Giet dit mengsel over de bacon.
  • Bak de kaaspie in een voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45 minuten, of totdat de vulling is gestold en de bovenkant goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze bijgewerkte versie van de kaaspie behoudt de heerlijke smaak, maar met gezondere ingrediënten. Geniet van deze hartige quiche bij brunch of lunch!

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 10 g | Vet: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Hartige taart / Kaas / Lunch