Kaleacha kari

Krabcurry
Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 verse kokosnoot
  • 6 dl water kokend
  • 75 gram ghee
  • 1 grote ui gesnipperde
  • 4 teentjes knoflook gesnipperde
  • 7 cm gemberwortel verse geschild en in schijfjes
  • 2 theelepels fenegriekzaad
  • 2 theelepels witte peperkorrels of zwarte
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 2 theelepels koriander gemalen
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zout
  • 5 dl yoghurt
  • 3 dl melk
  • 500 gram krabvlees diepvries, ontdooid
  • 2 eetlepels koriander vers gehakte ter garnering

Instructies

  • Prik de 'ogen' van de kokosnoot door, giet het sap af en bewaar het.
  • Kraak de noot en haal de kokos eruit.
  • Snijd een derde in fijne sliertjes en zet dit apart.
  • Rasp of maal de rest zeer fijn in een blender of keukenmachine.
  • Doe de gemalen kokos in een kom,giet het kokende water erover en roer 5 minuten.
  • Giet dit door een zeef, met daarin een dubbele laag kaasdoek, in een kom.
  • Pak het kaasdoek samen en wring er zoveel mogelijk kokosmelk uit; gooi de kokos uit de doek weg.
  • Roer het bewaarde sap door de kokosmelk en zetapart.
  • Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de ui, knoflook en gember op een laag vuur in 4-5 minuten zacht.
  • Voeg fenegriek, peper, chilipoeder, koriander, kurkuma en zout toe, roerbak alles 2-3 minuten en schenk de kokosmelk erbij.
  • Meng in een kom de yoghurt met gewone melk en voeg dit langzaam roerend aan de pan toe.
  • Breng tot net tegen het kookpunt en laat de saus 5-6 minuten heel zacht pruttelen.
  • Voeg de gesneden kokos toe en schep het krabvlees voorzichtig erdoor, zodat
  • grotere stukken heel blijven.
  • Laat nog 5 minuten zachtjes koken en serveer in een warme schaal.
  • Bestrooi ter garnering met gehakte koriander.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst India