Kalfsfricandeau met pasta

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsfricandeau aan 1 stuk
  • zout peper
  • bloem
  • 400 gram pasta naar keuze
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 gram boter
  • ½ dl Marsala
  • ½ dl kippenbouillon

Instructies

  • Leg het vlees even in het vriesvak, zodat het extra stevig wordt, maar niet
  • bevriest.
  • Snijd het vlees in dunne plakken en bestrooi het met peper en zout.
  • Haal de plakken door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.
  • Kook de pasta in ruim kokend gezouten water met de olijfolie al dente en laat hem in een vergiet uitlekken.
  • Verhit 25 gr boter in een koekenpan, bak het vlees aan weerskanten bruin en neem de plakken uit de pan.
  • Schenk de Marsala en de bouillon bij de bakboter en roer alle aanzetsels van de bodem los.
  • Laat de saus inkoken tot ze iets stroperig is.
  • Leg het vlees in de saus en laat het warm worden; zorg dat de saus niet gaat koken.
  • Verwarm de overige boter en verwarm hier de pasta in.
  • Schik de plakken vlees dakpansgewijs op een voorverwarmde schaal en schenk de saus erover.
  • Geef de pasta er apart bij.
  • Lekker met Italiaanse salade (zie onderstaand recept).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Italië