Kalkoen met Griekse salade en tzatziki

Snel te maken
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g snelkookrijst
  • 1 schaaltje kalkoenfilet à la minute ca. 350 g
  • 1 komkommer
  • 1 ui
  • 300 g tomaten
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 150 g feta kaas
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 2 theelepel munt gedroogde
  • 2 teentjes knoflook

Instructies

  • Kalkoen met zout en peper bestrooien.
  • Komkommer wassen en halveren.
  • Helft van komkommer fijnraspen, in vergiet leggen en met zout bestrooien.
  • Ui pellen en in ringen snijden.
  • Tomaten wassen en in partjes snijden.
  • Rest van komkommer in plakjes snijden.
  • Ui, tomaat en komkommer mengen, met zout en peper bestrooien en met 3 eetlepels olijfolie overgieten.
  • Feta over salade verkruimelen. Vocht uit komkommerrasp drukken.
  • Komkommer mengen met yoghurt en 1 eetlepel olie.
  • Knoflook boven saus uitpersen en saus met peper, zout en 1 theelepel munt op smaak brengen.
  • Saus met rest van munt bestrooien.
  • In koekenpan rest van olijfolie verhitten en kalkoen in 3 minuten aan beide zijden bruinbakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Kalkoen met tzatziki, rijst en salade serveren
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Hoofdgerechten / Kalkoen
Land van herkomst Griekenland