Kalkoenreepjes in Italiaanse tomatensaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 400 g kalkoenfilet in reepjes
  • 3 vleestomaten in stukjes
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 dl droge witte wijn
  • peper zout
  • 2 eetlepel(s) basilicum geknipt

Instructies

  • Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uien met de knoflook 3 minuten op een halfhoog vuur.
  • Bak de kalkoen 3 minuten op een hoog vuur mee.
  • Schep de tomaten erdoor en bak ze 5 minuten mee.
  • Voeg de tijm, de rozemarijn, de wijn en peper en zout naar smaak toe en laat alles op een laag vuur 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Schep de basilicum erdoor.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met pasta en een gemengde groene salade.

Wijnadvies:

Valpolicella
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kalkoen