Kalkoenschnitzel gerold in kaas en ontbijtspek

Kalkoenschnitzel gerold in kaas en ontbijtspek

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kalkoenschnitzels
  • 8 plakjes cheddar kaas
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 3 el crème fraîche
  • 5 cl droge witte wijn
  • 10 cl kippenbouillon
  • 20 gram boter
  • zout
  • peper uit de molen
  • paprikapoeder
  • 1 el gedroogde dragon

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Plet de schnitzels tussen 2 velletjes huishoudfolie met behulp van een deegrol of zware koekenpan.
  • Doe op elke schnitzel wat zout, peper.
  • Strooi er wat paprikapoeder op en beleg met 2 plakjes cheddar.
  • Rol de schnitzels op.
  • Leg 2 plakjes spek naast elkaar.
  • Leg er een schnitzelrolletje op en rol de spek om het rolletje.
  • Herhaal dit voor alle schnitzels.
  • Zet het spek vast met een cocktailprikker.
  • Verhit een koekenpan op midden hoog vuur met een klont boter.
  • Bak de rolletje aan alle kanten aan tot ze mooi gekleurd zijn.
  • Leg de rolletjes in een passende ovenschaal.
  • Deglaceer de pan met de witte wijn.
  • Schraap met een houten lepel de aanbaksels los.
  • Voeg de kippenbouillon en de gedroogde dragon toe.
  • Voeg dan 3 eetlepels crème fraîche, zout, peper en paprikapoeder toe.
  • Roer het geheel door elkaar.
  • Schenk de saus over de rolletjes en laat nog 7 à 8 minuten garen in de oven.
  • Verdeel de rolletjes over de borden en geef er een pasta bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kalkoen