Kalkoentournedos Rossini

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 perssinaasappels
  • 2 plakken mousse de canard eendenleverpaté of 2 plakken romige paté van 1 cm dik
  • 2 eetlepels groene peperkorrels uit blikje of potje
  • 50 g boter
  • 4 kalkoentournedos van ca. 150 g per stuk
  • zout

Instructies

  • Pers de sinaasappels uit.
  • Zeef het sap.
  • Snijd de plakken paté in de breedte doormidden.
  • Verwijder de laag vet.
  • Spoel de peperkorrels af en laat ze uitlekken.
  • Verhit de boter in de koekenpan en bak de tournedos op een niet te hoog vuur gaar.
  • Reken op ongeveer 4 minuten per kant.
  • Bestrooi het vlees met zout.
  • Schep de tournedos uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie om ze warm te houden.
  • Doe het sinaasappelsap en de peperkorrels in de pan.
  • Verwarm het sap en het braadvocht.
  • Roer de saus goed door elkaar.
  • Leg de tournedos op de borden en giet de saus over het vlees.
  • Leg op elke tournedos een plakje paté.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer bij dit gerecht traditionele groenten.
Bijvoorbeeld gekookte spruitjes, eventueel met gepofte kastanjes, gebakken paddestoelen en aardappelpuree of rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kalkoen
Extra aanwijzing Snel te maken