Kastanje-chocoladetaartjes

Kastanje chocoladetaartjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 75 gram boter koude in blokjes
  • 100 gram suiker
  • 250 gram kastanjes gepeld
  • ¼ liter melk
  • 4 eetlepel(s) room
  • 100 gram chocola

Instructies

  • Kneed de bloem, boter en 50 gram suiker tot een deeg.
  • Rol dit uit en bekleed er 4 kleine taartvormpjes mee.
  • Kook de kastanjes drie kwartier in de melk en pureer dit mengsel.
  • Roer de room en de overgebleven suiker erdoor en zet dit mengsel 2 uur in de koelkast.
  • Bak de taartjes 20 minuten in de oven op 180 graden en laat ze afkoelen.
  • Vul de taartjes met de kastanje puree.
  • Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron en sprenkel dit over de taartjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Taart