Kersttaart van witte chocolademousse

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • frambozen- of aardbeiensaus
  • taartversiering
  • Voor de witte chocolademousse:
  • 225 gram goede witte chocolade
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 6 dl slagroom
  • Voor de bruine glazuurlaag:
  • 4 eetlepels slagroom
  • 1 theelepel honing
  • 30 gram bittere chocolade in kleine stukjes

Instructies

  • een achthoekige vorm of ronde springvorm van 20 cm, de bodem van de vorm met bakpapier bekleed Witte chocolademousse: Smelt de witte chocolade in een kom boven een pan met heet water.
  • Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
  • Verwarm 1 dl slagroom en los hierin van het vuur af de uitgeknepen gelatineblaadjes op.
  • Roer het gelatinemengsel door de chocolade en laat het mengsel onder roeren iets afkoelen.
  • Klop 5 dl slagroom stijf en spatel dit door het chocolademengsel.
  • Schep de mousse in de vorm en laat hem in de koelkast minstens 3 uur opstijven.
  • Bruine chocoladeglazuur:
  • Verhit de slagroom met de honing en schenk het mengsel in een dun straaltje op de chocolade.
  • Laat de chocolade onder roeren smelten.
  • Laat de glazuur iets afkoelen en schenk hem daarna op de witte chocolademousse.
  • Beweeg de vorm heen en weer, zodat de glazuur zich goed over de bovenkant van de mousse verdeelt.
  • Laat de mousse in de koelkast nog minstens 2 uur opstijven.
  • Haal de mousse uit de vorm en garneer met de taartversiering.
  • Serveer de mousse in punten gesneden met frambozen- of aardbeiensaus.
  • Frambozen- of aardbeiensaus Pureer 500 gr frambozen of aardbeien en zeef de puree eventueel.
  • Breng de vruchtenpuree op smaak met het sap van 1/2 citroen en 50 gr
  • poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Taart
Feestdagen etc Kerst