Khatte Channe
Ingrediënten
- 4 koppen kikkererwten gekookte / vocht bewaren
- 1 eetlepel(s) tamarindepasta
- 1½ dl olie
- 1½ kop uien dun gesneden
- 2 eetlepel(s) knoflook fijngesneden
- ½ theelepel kurkuma
- ½ theelepel rode peper
- 1 kop tomaten gehakte
- 1 eetlepel(s) gember geraspte verse
- 1¼ theelepel garam masala
- 1¼ theelepel komijn gemalen
Instructies
- Verhit de olie in een grote pan en bak de uien 20 minuten.
- Roer regelmatigom aanbakken te voorkomen.
- Voeg de knoflook toe en laat die 2 minuten meebakken.
- Voeg de kurkuma en peper toe.
- Roer goed door elkaar en voeg dan de tomaten en gember toe.
- Kook nog ongeveer 5 minuten.
- Voeg er de tamarinde en 2 1/2 dl kikkererwtenvocht bij.
- Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten sudderen.
- Voeg de kikkererwten, garam masala en komijn toe en laat nog 10 minuten sudderen.
- Voeg eventueel zout toe.
- Serveer gegarneerd met uisliertjes en fijngehakte groene chilipeper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Noot: 1 kop = maatbeker 2.4 dl.