Khorovadz ishkhanatsoug
Armeense forel
Ingrediënten
- 2 zalmforellen beetje flinke
- ½ dl olijfolie
- ½ dl citroensap
- 2 eetlepels dragon fijngesneden
- 5 theelepels grof zeezout
- 4 theelepels paprika hete
- parten citroen
- granaatappelpitten
- dragonblad
Instructies
- Spoel de forellen af, dep ze droog en geef met een heel scherp mes een paar sneden in de zijkanten.
- Bestrijk ze met een mengsel van olie, sap, dragon, zout, en paprika en marineer ze minstens 1 uur.
- Schep de marinade vooral in de inkepingen en het binnenste en draai de vissen telkens om.
- Maak een houtskoolvuurtje in barbecue.
- Rijg de vissen in de lengte aan lange spitten of klem ze in een dubbel (vis)rooster en rooster ze boven de hete as.
- Bestrijk ze daarbij telkens met de bewaarde marinade en draai ze rond (12-15 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis).
- Serveer de vissen op een bed van dragonblad, parten citroen en granaatappelpitten en geef er Armeens brood lavash (Turkse winkel) of pita bij.