Khorovadz ishkhanatsoug

Armeense forel
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 zalmforellen beetje flinke
  • ½ dl olijfolie
  • ½ dl citroensap
  • 2 eetlepels dragon fijngesneden
  • 5 theelepels grof zeezout
  • 4 theelepels paprika hete
  • parten citroen
  • granaatappelpitten
  • dragonblad

Instructies

  • Spoel de forellen af, dep ze droog en geef met een heel scherp mes een paar sneden in de zijkanten.
  • Bestrijk ze met een mengsel van olie, sap, dragon, zout, en paprika en marineer ze minstens 1 uur.
  • Schep de marinade vooral in de inkepingen en het binnenste en draai de vissen telkens om.
  • Maak een houtskoolvuurtje in barbecue.
  • Rijg de vissen in de lengte aan lange spitten of klem ze in een dubbel (vis)rooster en rooster ze boven de hete as.
  • Bestrijk ze daarbij telkens met de bewaarde marinade en draai ze rond (12-15 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis).
  • Serveer de vissen op een bed van dragonblad, parten citroen en granaatappelpitten en geef er Armeens brood lavash (Turkse winkel) of pita bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zalm
Land van herkomst Armenië