Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 kippenbouten
- 2,5 cm gember
- 1 ui
- 1 stengel bleekselderij
- 1 laurierblad
- 1 tl tijm
- 3 kruidnagel
- 1 tl kurkuma
- 1 tl korianderpoeder
- 0.5 rode peper
- 4 versgemalen zwarte peper
- 1 teentje knoflook
- 1 kopje rij
- zout
- Rode currysaus
- 1½ eetlepel(s) rode currypasta
- 200 ml kokosmelk
- 1 tl maïzena
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Schil het stukje gember en rasp deze.
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Snijd de bleekselderij in stukjes.
- Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.
- Snijd deze vervolgens in smalle ringetjes.
- Doe in een braadpan de kip, tijm, ui, bleekselderij, laurier, de rode peper, de peperkorrels de koriander, kurkuma, kruidnagel, gember, knoflook en een beetje zout.
- Vul de pan met water zodat de kip net onder staat.
- Zet deze op en breng aan de kook.
- Zodra het water kookt, temper dan de warmtebron zodat het nog net zachtjes kookt.
- Laat ongeveer 1½ uur zachtjes koken met de deksel op de pan.
- Kook vlak voor het einde van de kooktijd van de kip de rijst.
- Meng in een steelpan de rode currypasta met wat kookvocht van de kip.
- Meng hier de kokosmelk doorheen en verwarm het geheel.
- Meng de maïzena met een beetje water tot een papje en meng dit door de saus zodat hij wat dikker wordt.
- Verdeel de rijst over de borden.
- Leg er kippenbout naast en verdeel de saus over de kip en de rijst.