Kip met rode curry en rijst

Kip met rode curry en rijst

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Marineertijd 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kippenpoten
  • eetlepel(s) rode curry pasta
  • 1 teentje knoflook
  • 10 cl kokosmelk
  • 2 cm gember
  • 1 sjalot
  • 1 limoen
  • 1 kl sesamolie
  • 2 eetlepel(s) olijfolie

Instructies

  • Schil de gember en hak fijn.
  • Pel en snipper de knoflook fijn.
  • Pel en snipper de sjalot.
  • Snijd de kippenpoot in twee delen, de dij en de drumstick.
  • Meng in een schaal de currypasta, kokosmelk, knoflook en gember.
  • Voeg de kipdelen toe en verdeel de marinade goed over alle delen van de kipdelen.
  • Dek de schaal af met huishoudfolie en zet voor minimaal 1 uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Verhit in een hapjespan de olie en bak de kipdelen rondom aan.
  • Voeg de sjalot toe.
  • Voeg alle marinade toe.
  • Voeg een paar eetlepels water toe.
  • Doe de kipdelen over in een ovenschaal.
  • Schenk de marinade over de kipdelen.
  • Gaar de kip verder in de oven gedurende 30 minuten.
  • Verdeel over de borden en geef er rijst bij met wat cherrytomaatjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Gevogelte / Kip