Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 6 eetlepel(s) Japanse sojasaus
- 2 eetlepel(s) gembersiroop
- 3 eetlepel(s) medium dry sherry cayennepeper
- 250 g kipfilet
- 1 groene paprika
Instructies
- Voorbereiden
- Satéstokjes ca. 5 minuten in koud water weken.
- In pannetje sojasaus met gembersiroop en sherry op hoog vuur ca. 2 minuten inkoken.
- Op smaak brengen met (cayenne)peper.
- Kip in blokjes van ca. 3 cm snijden.
- Paprika wassen, schoonmaken en in stukjes van ca. 3 cm snijden.
- Kip en paprika om en om aan stokjes rijgen.
- Tot gebruik in de koelkast bewaren.
- Bereiden
- Grill voorverwarmen op hoogste stand. Van sausje 2 eetlepels achterhouden.
- Spiesjes door rest van sausje wentelen.
- Spiesjes boven bak ca. 10 cm onder grill in ca. 10 minuten rondom bruin roosteren tot kip gaar
- is, tussentijds tweemaal draaien.
- Stokjes uit grill op schaal leggen en achtergehouden saus erover schenken.
- Warm of koud serveren.