Kip-paprika yakitori

Snel te maken
Porties: 8 stuks
Total time 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 eetlepel(s) Japanse sojasaus
  • 2 eetlepel(s) gembersiroop
  • 3 eetlepel(s) medium dry sherry cayennepeper
  • 250 g kipfilet
  • 1 groene paprika

Instructies

  • Voorbereiden
  • Satéstokjes ca. 5 minuten in koud water weken.
  • In pannetje sojasaus met gembersiroop en sherry op hoog vuur ca. 2 minuten inkoken.
  • Op smaak brengen met (cayenne)peper.
  • Kip in blokjes van ca. 3 cm snijden.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in stukjes van ca. 3 cm snijden.
  • Kip en paprika om en om aan stokjes rijgen.
  • Tot gebruik in de koelkast bewaren.
  • Bereiden
  • Grill voorverwarmen op hoogste stand. Van sausje 2 eetlepels achterhouden.
  • Spiesjes door rest van sausje wentelen.
  • Spiesjes boven bak ca. 10 cm onder grill in ca. 10 minuten rondom bruin roosteren tot kip gaar
  • is, tussentijds tweemaal draaien.
  • Stokjes uit grill op schaal leggen en achtergehouden saus erover schenken.
  • Warm of koud serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Gevogelte / Kip
Land van herkomst Oosters