Kip tikka met avocado en komkommer

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g basmatirijst pak à 1 kg
  • 1 schaal kipfilet ca. 500 g
  • 1 zakje Kruidenmix voor Kip Tikka 23 g
  • 1 beker crème fraîche 125 ml
  • 1 kleine komkommer
  • 1 avocado
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 2 tomaten

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Kipfilet in blokjes snijden.
  • In schaaltje 2 theelepels kruidenmix door crème fraîche roeren.
  • Komkommer schillen, halveren en in blokjes snijden.
  • Komkommer door sausje roeren.
  • Rest van kruidenmix over kipblokjes strooien en goed mengen.
  • Avocado schillen en in blokjes snijden.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Kipblokjes ca. 5 minuten bakken.
  • Avocado en komkommersausje toevoegen.
  • Geheel ca. 4 minuten verwarmen.
  • Intussen tomaten wassen en in plakjes snijden.
  • Kip Tikka serveren met rijst en garneren met tomaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Oosters