Kip uit Creoolse Keuken

Kip uit Creoolse Keuken

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Basis

  • ½ kip
  • 1 magere rookworst
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 250 ml kippensoep
  • 1 blik tomaat
  • 3 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 125 ml tomatensaus
  • ¼ tl cayennepeper
  • 2 eetlepel(s) Creoolse kruidenmix*

Optioneel

  • 1 eetlepel(s) basterdsuiker
  • 1 blik zwarte bonen
  • 2 paprika gesneden
  • ½ ui gesnipperd om er overheen te strooien
  • zout
  • rijst

Creoolse kruidenmix

    De rest van de kruidenmix is ongeveer drie maanden droog te bewaren in een hersluitbaar zakje

    • 2 ½ eetlepel(s) paprikapoeder
    • 2 eetlepel(s) zout
    • 2 eetlepel(s) knoflookpoeder
    • 1 eetlepel(s) peper
    • 1 eetlepel(s) uienpoeder
    • 1 eetlepel(s) cayennepeper
    • 1 eetlepel(s) oregano
    • 1 eetlepel(s) gedroogde tijm

    Instructies

    • Alle basisingrediënten in de slowcooker, 6-8 uur op laag, voeg evt de optionele ingrediënten toe en dan nog 30 minuten op hoog.
    • Eet smakelijk!
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Recept categorieën Gevogelte / Kip / Slowcooker