Kipcurry met roergebakken spinazie

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • 250 gram kipfilet in plakken
  • 2 grote aardappelblokjes
  • 1 fijngesneden grote ui
  • 1 zakje Chicken Curry Masala mix Asian Home Gourmet, inh. 50 gr
  • 50 gram blanke amandelen
  • 5 dl yoghurt
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • 300 gram spinazie

Instructies

  • Verhit 3 eetlepels olie in een wok en roerbak de kip, de aardappel en de ui hierin ± 4 minuten.
  • Voeg de Chicken Curry Masala mix en de amandelen toe en bak die op matig vuur ± 5 minuten mee.
  • Roer de yoghurt met de maïzena glad en schenk dit bij de kip.
  • Laat het gerecht nog ± 30 minuten sudderen tot de kip gaar is.
  • Bak intussen de knoflook in 1 eetlepel olie in ± 3 minuten lichtbruin.
  • Voeg de spinazie toe, laat die op hoog vuur al omscheppend slinken en verdeel de spinazie over de kipcurry.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Gevogelte / Kip