Kipcurry met roergebakken spinazie
Ingrediënten
- 4 eetlepels plantaardige olie
- 250 gram kipfilet in plakken
- 2 grote aardappelblokjes
- 1 fijngesneden grote ui
- 1 zakje Chicken Curry Masala mix Asian Home Gourmet, inh. 50 gr
- 50 gram blanke amandelen
- 5 dl yoghurt
- 1 eetlepel maïzena
- 1 fijngesneden teentje knoflook
- 300 gram spinazie
Instructies
- Verhit 3 eetlepels olie in een wok en roerbak de kip, de aardappel en de ui hierin ± 4 minuten.
- Voeg de Chicken Curry Masala mix en de amandelen toe en bak die op matig vuur ± 5 minuten mee.
- Roer de yoghurt met de maïzena glad en schenk dit bij de kip.
- Laat het gerecht nog ± 30 minuten sudderen tot de kip gaar is.
- Bak intussen de knoflook in 1 eetlepel olie in ± 3 minuten lichtbruin.
- Voeg de spinazie toe, laat die op hoog vuur al omscheppend slinken en verdeel de spinazie over de kipcurry.