Kipcurry uit Goa

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 30 gram tamarindepeulen
  • 30 gram gemberwortel geschilde verse
  • 5 teentjes knoflook gepelde
  • 10 peperkorrels
  • 5 kleine groene kardemoms
  • 6 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje van 2 1/2 cm
  • 2 eetlepels azijn
  • 3 eetlepels ghee of 3 eetlepels olie
  • 1 grote ui gepelde in ringen
  • 1 kip in 8 stukken verdeeld
  • 1 eetlepel kurkumapoeder
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 4 dl water
  • 0,6 dl kokosmelk
  • zout naar smaak
  • 1 theelepel suiker
  • enkele currybladeren
  • groene peper ringetjes voor de garnering

Instructies

  • Week de tamarindepeulen 10-15 minuten in 2 kopjes heet water en pers de pulp eruit.
  • Herhaal dit tot alle pulp er is uitgeperst.
  • Maal de gemberwortel, knoflook, peperkorrels, kardemoms, kruidnagels en kaneel met de azijn tot een fijne pasta.
  • Verhit de ghee in een grote pan en fruit de ui hierin lichtbruin.
  • Voeg de stukken kip toe en braad ze in 5-6 minuten goudbruin.
  • Voeg de kruidenpasta, de kurkuma en het chilipoeder toe en bak nog eens 1-2 minuten.
  • Voeg dan het water toe en laat het gerecht even zachtjes pruttelen.
  • Voeg de kokosmelk, de tamarindepulp, zout, de suiker en de currybladeren
  • toe en roer alles goed door.
  • Sluit de pan en kook de curry ± 45 minuten of tot de kip gaar is.
  • Garneer met de groene peper en serveer de curry als hoofdgerecht met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Gevogelte / Kip
Land van herkomst India