Kipcurry

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 grote kippenbouten ± 1 kg

Voor de saus:

  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 cm gemberwortel verse of 2 theelepels gemberpoeder
  • 15 gram boter
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 kruidnagels
  • 1 theelepel komijnzaad
  • zout
  • ½ literblik gepelde tomaten
  • 2 dl yoghurt of 1 dl yoghurt en 1 dl halfroom
  • bieslook
  • peper

Instructies

  • Pel de ui en de knoflook. Hak ze samen met de gemberwortel fijn in de foodprocessor of doe dit met de hand.
  • Verhit de boter en fruit dit mengsel even aan.
  • Voeg alle andere ingrediënten voor de saus toe en laat dit samen een minuut of drie doorkoken.
  • Verwijder eventueel het vel van de kippenbouten.
  • Leg de bouten naast elkaar in een ovenvaste schaal.
  • Verdeel de saus over de kip en plaats de schaal in het midden van een voorverwarmde oven van 175-200 °C ± 45 minuten.
  • Neem de kippenbouten uit de schaal, roer de saus goed door en schenk de saus weer over de kip.
  • Garneer met fijngeknipte bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Gevogelte / Kip
Land van herkomst India