Kipfilet gevuld met pesto en cheddarkaas uit de airfryer

Kipfilet gevuld met pesto en cheddarkaas uit de airfryer

voor 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 4 flinke eetlepels groene pesto
  • kipkruiden
  • 100 gram serranoham plakjes
  • 8 plakjes cheddarkaas

Instructies

  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
  • Snij de kipfilet in de lengte in maar niet helemaal door en door. Klap open en smeer in met de pesto.
  • Leg de cheddarplakjes tussen de kip ( 2 plakjes per filet). Klap de kipfilet dicht.
  • Spuit de buitenkant van kip in met wat bakspray en bestrooi met kipkruiden.
  • Doe de serranoham om de filet heen.
  • Doe eventueel wat prikkers aan de open kant in de kip zodat het niet verschuift.
  • Doe de kipfilets in een vuurvaste schaal die in de airfryer past en spuit die schaal ook in met wat bakspray.
  • Leg de kipfilets er in.
  • Doe 15 minuten, zonder anti-spatdeksel, in de airfryer

Notities / Tips / Wijnadvies

Gegeten met roerbak groente en patatjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Gevogelte / Kip