Kipfilet in curry

Kipfilet in curry

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilets
  • 2 el rode curry pasta
  • 1 limoen
  • 20 cl kokosmelk
  • 10 cl kippenbouillon
  • 2 kleine rode ui
  • 2 takjes basilicum
  • 1 el olijfolie
  • zout

Instructies

  • Pel en snipper de uien.
  • Zet een hapjespan op hoog vuur met de olijfolie.
  • Bak de kipfilets aan alle kanten aan met wat zout.
  • Haal de filets uit de pan en bewaar ze onder aluminiumfolie.
  • Fruit in dezelfde pan de uien glazig op midden hoog vuur.
  • Voeg de currypasta toe en laat 5 minuten mee fruiten.
  • Voeg de bouillon toe en het sap van de limoen.
  • Laat tot de helft inkoken.
  • Voeg dan de kokosmelk toe.
  • Doe de filets terug in de pan en kook nog 7 à 8 minuten.
  • Keer de filets regelmatig om.
  • Verdeel over de borden. en garneer met de fijn gesneden basilicum.

Notities / Tips / Wijnadvies

Verdeel over de borden. en garneer met de fijn gesneden basilicum.
Geef er Thaise rijst bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Gevogelte / Kip