Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 600 gram kipfilet malen in de vleesmolen
- 400 gram kipdijfilet malen in de vleesmolen
- 1 kleine rode ui zeer klein gesnipperd
- 1 ei losgeklopt
- 1 dessertlepel knoflookpoeder
- 50 gram geraspte kaas
- 1 eetlepel sambal oelek
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel mosterd ik gebruik Dijon mosterd maar kies zelf scherp of mild
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel paprikapoeder pikant
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel zout
- 8 eetlepels paneermeel
Instructies
- Maal eerst de kipdijfilet en de kipfilet in de vleesmolen tot gehakt.
- Doe het gehakt in een schaal, voeg alle ingrediënten toe en meng goed door elkaar.
- Maak er ballen van (ik heb 9 ballen van 125 gram per stuk van deze hoeveelheid kunnen draaien).
- Verwarm de airfryer voor op 200 graden.
- Bereid de ballen met het antispatdeksel erop 7 minuten op 200 graden en dan nog 7 minuten op 180 graden.
- Ik keer ze tussentijds niet.
Notities / Tips / Wijnadvies
Mensen die geen vleesmolen hebben maar wel een Turkse slager in de buurt, kunnen aan de slager vragen of die de kip voor ze maalt. Zo blijven het weinig punten omdat je zelf kiest hoeveel filet en hoeveel dijfilet je erin doet en dat is niet met gekochte kipgehakt.