KiPPeling a la Sandra

KiPPeling a la Sandra

voor 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo kipdijfilet het ergste vet eraf en in stukjes gesneden
  • 2 eieren losgeklopt
  • 1 eetlepel(s) Greensweet Syrup of honing
  • 1 eetlepel(s) gerookt paprikapoeder
  • 2 eetlepel(s) ketjap manins zoet
  • 2 eetlepel(s) ketjap asin zout
  • 10 eetlepel(s) panko of paneermeel
  • 1 eetlepel(s) sambal oelek
  • 1 eetlepel(s) knoflookpoeder
  • 1 eetlepel(s) uienpoeder
  • 3 eetlepel(s) kipkruiden
  • peper op gevoel
  • bloem
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie of arachide olie
  • oliespray
  • zout op gevoel

Instructies

  • Bestrooi de stukjes kipdij met de kipkruiden en bloem.
  • Doe de sambal oelek, ketjap manis, ketjap asin en de Greensweet syrup in de slowcooker en meng met de kipdij (die je al bestrooid hebt met de kipkruiden en de bloem).
  • Zet de slowcooker 2,5 uur op low.
  • Verwarm de oven op tijd vóór op 200 graden zodat deze warm is als de kip klaar is in de slowcooker.
  • Maak een bordje met het losgeklopte ei, een bordje bloem en een bordje met daarop gemengd de panko, het gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, peper en zout.
  • Haal de kipdijfilet stukjes uit de slowcooker en gooi het vocht weg. Haal de stukjes door de bloem, dan door het losgeklopte ei en als laatste door je zelf gekruide panko (of paneermeel).
  • Doe de kipdijfilet dan in een ovenschaal, spray wat oliespray over de kip en zet op 200 graden 20 minuten in het midden van de oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Slowcooker
Land van herkomst Nederland