Kipsalade met mango

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet
  • 1 tablet kippenbouillon
  • 1 krop andijvie of friseesalade
  • 2 mango’s
  • 150 g feta
  • 6 gedroogde tomaten op olie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 3 eetlepels gehakte bieslook vers of diepvries

voor de dressing

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperd sjalotje
  • 2 eetlepels azijn (rodevruchten- of frambozen)
  • 2 eetlepels mayonaise of zure room
  • 1 dl witte wijn
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel abrikozenjam of marmelade
  • peper
  • zout

Instructies

  • Kook de kipfilets met het kippenbouillontablet gaar in 15-20 minuten.
  • Haal het gare kipvlees uit de pan en laat het afkoelen.
  • Snijd de gewassen andijvie of friseesalade in smalle reepjes.
  • Schil de mango’s, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Verdeel de feta in blokjes.
  • Snijd de tomaten in reepjes.
  • Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekenpan.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes.
  • Meng de kip met mango, feta, gedroogde tomaten en bieslook.
  • Schep de dressing er luchtig door.
  • Schik de salade op een bedje andijvie- of friseesalade en strooi de pijnboompitten erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gevogelte / Kip / Salade
Extra aanwijzing Snel te maken