Kipsaté met mihoen en ananas

Snel te maken
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode peper zakje à 2 stuks
  • 1 spitskool
  • 1 blikje ananas schijven op sap 430 g
  • ½ schaaltje koriander verse à 15 g
  • 1 schaal kipsaté
  • 300 g satésaus Indonesische (pot à 520 g)
  • 1 pakje mihoen 250 g
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 theelepel kerriepoeder

Instructies

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Rode peper in lengte halveren en pitjes verwijderen.
  • Peper in smalle boogjes snijden.
  • Spitskool in reepjes snijden. Ananas laten uitlekken en in stukjes snijden.
  • Koriander grof snijden.
  • Saté rondom in 8 minuten bruin en gaar grillen.
  • Satésaus verwarmen volgens aanwijzingen op verpakking.
  • Intussen mihoen koken volgens aanwijzingen op verpakking.
  • Olie in wok verhitten. Hierin rode peper, kool en ananas met kerriepoeder 4 minuten roerbakken.
  • Mihoen en helft koriander erdoor scheppen.
  • Naar smaak zout en peper toevoegen.
  • Mihoen over 4 borden verdelen.
  • Saté erop leggen.
  • Saus erover verdelen.
  • Rest koriander over saté en mihoen strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip / Mie
Land van herkomst Oosters