Kipstoofpot met paprika en ui

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kippenbouten
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 30 g boter
  • 2 grote uien in ringen
  • 5 teentje knoflook gesnipperd
  • 3 rode paprika’s in dunne repen
  • 1 eetlepel(s) paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel(s) tarwebloem
  • 1 blik tomatenblokjes à 400 g
  • dl kippenbouillon van een tablet
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 eetlepel(s) verse bieslook pot, fijngeknipt

Instructies

  • Wrijf de kippenbouten in met peper en zout naar smaak.
  • Verhit de olie met de boter in een ruime braadpan en bak de kippenbouten rondom bruin.
  • Neem ze uit de pan.
  • Bak de uien en de knoflook 3 minuten in het bakvet.
  • Schep de paprikarepen, het paprikapoeder, de cayennepeper en de bloem erdoor en bak al omscheppend 1 minuut.
  • Voeg de tomatenblokjes met het vocht en de bouillon toe en breng alles aan de kook.
  • Leg de kip terug in de pan en laat de kip in ± 45 minuten op een laag vuur helemaal gaar stoven.
  • Roer de crème fraîche erdoor en warm nog even goed door.
  • Garneer met het bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met aardappelpuree en gekookte venkel.

Wijnadvies:

Los Llanos, crianza, rood, Valdepeñas
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Stoofpot