Koekjes met chocolade dip

Koekjes met chocolade dip

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram echte boter ongezouten / op kamertemperatuur
  • 250 gram poedersuiker
  • 500 gram zelfrijzende bloem
  • 200 gram chocolade naar keuze
  • 1 ei
  • 2 eidooiers
  • 2 stokjes vanille Zaadjes of vanille extract
  • Snuifje zout

Eventueel

  • een klein scheutje melk

Instructies

  • Meng alle ingrediënten behalve de melk in een kom tot een geheel.
  • Als je deeg te droog is kun je eventueel een beetje melk toevoegen.
  • Laat het deeg een 20 minuutjes rusten in de koelkast.
  • Rol het dan met een deegrol uit en snijd er rechthoekjes uit.
  • Ik heb bv een ravioli rolmesje gebruikt om ze uit te snijden.
  • Je kunt met een vork losjes over het deeg duwen zodat je lijntjes krijgt.
  • Deze blijf je na het bakken dan zien.
  • Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze in een voor verwarmde oven van 185°C in ca 15 à 16 minuutjes gaar.
  • Ze zijn gaar als er een mooi lichtbruin randje rond het koekje zit.
  • Leg de koekjes op een rooster om af te koelen.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en dip een helft van de koekjes er in.
  • Schud de overtollige chocolade van het koekje en leg ze dan op een vel bakpapier om uit te harden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Koek
Land van herkomst België