Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 gram echte boter ongezouten / op kamertemperatuur
- 250 gram poedersuiker
- 500 gram zelfrijzende bloem
- 200 gram chocolade naar keuze
- 1 ei
- 2 eidooiers
- 2 stokjes vanille Zaadjes of vanille extract
- Snuifje zout
Eventueel
- een klein scheutje melk
Instructies
- Meng alle ingrediënten behalve de melk in een kom tot een geheel.
- Als je deeg te droog is kun je eventueel een beetje melk toevoegen.
- Laat het deeg een 20 minuutjes rusten in de koelkast.
- Rol het dan met een deegrol uit en snijd er rechthoekjes uit.
- Ik heb bv een ravioli rolmesje gebruikt om ze uit te snijden.
- Je kunt met een vork losjes over het deeg duwen zodat je lijntjes krijgt.
- Deze blijf je na het bakken dan zien.
- Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze in een voor verwarmde oven van 185°C in ca 15 à 16 minuutjes gaar.
- Ze zijn gaar als er een mooi lichtbruin randje rond het koekje zit.
- Leg de koekjes op een rooster om af te koelen.
- Smelt de chocolade au bain-marie en dip een helft van de koekjes er in.
- Schud de overtollige chocolade van het koekje en leg ze dan op een vel bakpapier om uit te harden.