Komkommer ijsblokjes

Verfrissende Komkommer-Limoen IJsblokjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
invriestijd 4 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 komkommer met schil
  • Limoensap

Instructies

  • Doe de komkommer met schil in de sapcentrifuge en voeg naar smaak wat druppels limoensap toe.
  • Verdeel de sap gelijkmatig over de ijsblokzakjes of -vormpjes en laat het invriezen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Gebruik de blokjes als smaakmaker in tafelwater en vul het eventueel aan met partjes limoen en stukken komkommer. Ook lekker om zomers in een gin-tonic te doen, samen met wat komkommer en basilicum. Dat geeft extra smaak mee en zorgt voor verkoeling.

Bespaartip:

Je kunt heet ook invriezen en bewaren tot je het nodig hebt in ene gerecht.
nooit meer komkommer weggooien dus

Wijnadvies:

Deze ijsblokjes zijn perfect voor het verfrissen van tafelwater of als toevoeging aan zomerse drankjes zoals gin-tonic. Voor een extra verfrissende twist, voeg wat verse basilicumblaadjes toe. Als je een wijn wilt drinken, kies dan voor een lichte, verfrissende witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 5 kcal | koolhydraten: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Groenten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij / Vegetarisch