Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 komkommer met schil
- Limoensap
Instructies
- Doe de komkommer met schil in de sapcentrifuge en voeg naar smaak wat druppels limoensap toe.
- Verdeel de sap gelijkmatig over de ijsblokzakjes of -vormpjes en laat het invriezen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gebruik de blokjes als smaakmaker in tafelwater en vul het eventueel aan met partjes limoen en stukken komkommer. Ook lekker om zomers in een gin-tonic te doen, samen met wat komkommer en basilicum. Dat geeft extra smaak mee en zorgt voor verkoeling.
nooit meer komkommer weggooien dus
Bespaartip:
Je kunt heet ook invriezen en bewaren tot je het nodig hebt in ene gerecht.nooit meer komkommer weggooien dus
Wijnadvies:
Deze ijsblokjes zijn perfect voor het verfrissen van tafelwater of als toevoeging aan zomerse drankjes zoals gin-tonic. Voor een extra verfrissende twist, voeg wat verse basilicumblaadjes toe. Als je een wijn wilt drinken, kies dan voor een lichte, verfrissende witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.Voedingswaarden
Calories: 5 kcal | koolhydraten: 1 g